BEHANDELVORMEN

Energetische massage

Deze massage richt zich op de energie van het lichaam en helpt bij het ‘aarden’. Het in onbalans geraakte energiestelsel wordt door deze wijze van masseren weer in evenwicht gebracht. Het lichaam is altijd zelf op zoek naar heling en evenwicht.

Het zelfherstellend vermogen van ons lichaam is ontzagwekkend groot. Energetische massage kan het lichaam bij dit proces ondersteunen. De energiebeweging wordt weer op gang gebracht. Dit zet een genezende ontspanning in gang, waardoor klachten minder worden en een mens weer beter kan functioneren.

Klassieke massage

Er bestaat een relatie tussen ‘geestelijke spanning’ en ‘spierspanning’. Een klassieke massage richt zich voornamelijk op de spieren en gewrichten. Door strijkingen, knedingen en het uitoefenen van druk wordt er invloed uitgeoefend op het weefsel. De huid, de bloedsomloop en het lymfvatenstelsel worden gestimuleerd. Hierdoor kunnen zuurstof en voedingstoffen beter worden opgenomen en afvalstoffen beter afgevoerd.

Soms is het lichaam ‘vergeten’ hoe ontspanning in een bepaald gebied of lichaamsdeel voelt. Tijdens de massage kunnen zowel de spanning als de ontspanning bewust worden ervaren. 

Holistic pulsing

Holistic pulsing is een helende behandelmethode die uitnodigt tot diepe ontspanning en loslaten. De techniek bestaat uit het ritmisch bewegen en stretchen van het lichaam. In het pulsen wordt de kracht van ritme en de bewuste aanraking gebruikt om het lichaam aan zijn oorspronkelijke, stromende staat te herinneren. Het ritme wordt aan het lichaam aangepast. Het pulsen werkt door tot in de diepst gelegen cellen van het lichaam. Dat geeft een gevoel van koestering en geborgenheid, waardoor het veilig wordt om te voelen wat er in je leeft. De kracht van het pulsen ligt in zachtheid en vriendelijkheid. Door het pulsen worden eventuele blokkades aangeraakt en uitgenodigd om door te stromen en te helen. Zachtjes, ritmisch schudden heeft bijna altijd een ontspannend effect. Juist vanuit die ontspanning kan in het lichaam weer een nieuw evenwicht ontstaan. 

Voetreflexzone-massage

Het gehele lichaam is (reflectorisch) terug te vinden op de voeten. Met een voetreflexzone behandeling is het mogelijk invloed uit te oefenen op die delen van het lichaam die speciale aandacht nodig hebben. Verder zet deze massage aan tot een verbeterde circulatie van de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom. Dit heeft onder andere een gunstig effect op de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Massage van de voeten kan een ontspannende werking hebben. Door deze ontspanning kunnen onbewuste aspecten bewust worden. 

Bindweefselmassage

Het bindweefsel is de onderste laag van de huid. Door het bindweefsel lopen zenuwen die verbonden zijn met spieren, organen, beenvlies en andere lichaamsdelen. Soms kan het bindweefsel verkleeft zijn met de onderlaag, waardoor er allerlei klachten kunnen ontstaan. Door het bindweefsel te rollen, wordt het losgemaakt, waardoor het lichaam zichkan herstellen.

Ontspanningsmassage 

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een massage die niet gericht is op een therapeutische behandeling. 

We leven in een drukke tijd. Van alle kanten komt er veel op ons af en wordt er veel van ons gevraagd. Veel mensen hebben steeds meer het gevoel geleefd te worden. Vaak blijft er te weinig tijd over voor ontspanning en rust. Een gezonde spanning is nodig om te goed te kunnen functioneren maar een teveel aan spanning (of stress) kan ons juist belemmeren. Ieder mens heeft ontspanning nodig om lichaam en geest te laten herstellen van inspanning. Geef je jezelf niet de tijd om bij te komen, dan stapelen spanning en vermoeidheid zich op. Bewust ontspannen kan het functioneren in je dagelijkse leven verbeteren. Massage heeft een belangrijke preventieve werking! Een ontspannende massage die met zorg en aandacht wordt gegeven kan helend, ont-moetend en plezierig zijn. Genieten van een moment voor jezelf!

"Rust & 

aandacht

een moment

van zijn"