Holistische massage algemeen

Holistische massagetherapie is een natuurlijke geneeswijze. Holistische massage helpt je te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. De aanraking nodigt je uit je aandacht naar binnen te richten en de buitenwereld- die soms uitdagend, jachtig en verwarrend is - even te laten rusten. 

Als je luistert naar je lichaam, ga je merken wat je echt nodig hebt. Massage helpt je in het hier en nu te zijn en zonder oordeel te zijn met wat er is. De massage geeft je de tijd en ruimte om in rust en aandacht bij jezelf te zijn. Je hoeft niets. Het is een vorm van goede aandacht en zorg voor jezelf.

Massage werkt helend op de structuur van je lichaam: op je spieren, bloedcirculatie, lymfestelsel, immuunsysteem, organen, hormonen en huid. Op lichamelijk gebied verwarmt en versoepelt holistische massage de spieren en het bindweefsel. Het stimuleert de doorbloeding, ontspant de spierspanning en het zenuwstelsel wordt weer in balans gebracht. Holistische massage heeft een positieve invloed op het versterken en in balans brengen van de energiedoorstroming. Op geestelijk gebied kun je dan meer rust en kalmte ervaren.
 

Bewustwording en inzicht

In ons dagelijks leven functioneren we vaak op de 'automatische piloot'. Je gaat van de ene activiteit over in de ander, van de ene gedachte naar de ander. Je staat niet zo stil bij jezelf. Veel mensen hebben het gevoel dat ze van zichzelf zijn weggeraakt en dat ze niet meer tot rust kunnen komen. Langdurig onder druk staan, spanningen en emotionele problemen leiden op den duur vaak tot lichamelijke klachten en kunnen ziekten tot gevolg hebben.

Het lichaam geeft een signaal, het probeert je duidelijk te maken dat er iets jouw aandacht nodig heeft. Wanneer je contact maakt met je lichaam kun je je ook bewust worden van je gedachten en emoties.Holistische massage ondersteunt je bij het aandachtig en beschouwend ervaren zonder oordeel.

MASSAGETHERAPIE

"Rust & 

aandacht

een moment

van zijn"

© 2017 website made by Studio Glans